top of page

Här finner du våra inlägg 

Senaste inläggen visas först, du kan dela inlägget på LinkedIn eller prenumerera på blogginläggen genom att ange din e-postadress och klicka på "följ vår blogg"

dator~~POS=TRUNC
Sök

Vad gör en låssmed egentligen?

Vad gör en låssmed egentligen?


För att svara på en del av vad vi gör så tar vi den här arbetsdagen som exempel.


Timmy började dagen med att byta en tryckespinne i ett äldre kodlås för att förlänga livslängden på kodlåset och lösa problematik med en dörr som inte alltid öppnade som den skulle.

Sedan åkte han och gjorde vad vi kallar för en material inventering där vi konstaterar vad som sitter på plats, vad som behöver bytas och vad som behöver kompletteras för att vid behålla eller öka säkerhetsklassningen och fördröja inbrottsförsök, det efter kundens önskemål.

Kunden ville få veta mer, ville veta vad som behövs och såklart vad det kostar.


Pappa Jan gjorde en material inventering där man redan vet att man behöver komplettera med andra typer av cylindrar och behör än vad man köpt in och detta behöver ordnas så snart som möjligt.


Sedan begav sig både Jan och Timmy iväg för att laga efter ett inbrott i fönster där hakarna till fönstret slitits av vid inbrottet.

Nya hakar har vi redan installerat efter att inbrottet skett och nu utökade vi och säkrade upp med fönsterlås som fördröjer framtida inbrottsförsök samt stärker upp skyddet mot eventuella nya försök att göra inbrott i samma fastighet.

Kunden hade beställt 4 fönsterlås och dessa installerades med lika låsning för att förenkla nyckel kontrollen för kunden.


Under tiden som de installerade fönsterlås la jag ihop cylindrar till det arbete pappa Jan tidigare var och material inventerade. Det var ASSA D12 som skulle installeras så jag plockade ihop dessa samt övrig material som kommer behövas.Videon visar när jag pysslar med dessa cylindrar.

Bättre videor på liknande arbetsmoment kommer framöver!


Vi har bytt cylindrar, gjort offerter, planerat för morgondag och helg samt kommande vecka.

Jag har haft möten på Teams och telefon.

När klockan var 17:54 insåg vi hur snabbt dagen hade gått.


Mitt i allt detta hade vi våra två lås assistenter och fyrbenta maskotar Bertil och Spike på plats hela dagen.


Nu laddar vi upp för morgondagens arbeten och kundmöten!


Glada hälsningar,

Angelica Jan och Timmy

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och MälaröarnaComments


Commenting has been turned off.

Tack för att du följer vår blogg!

bottom of page