G-3M7Z8QEZ0G G-3M7Z8QEZ0G 8220721947
top of page

Här finner du våra inlägg 

Senaste inläggen visas först, du kan dela inlägget på LinkedIn eller prenumerera på blogginläggen genom att ange din e-postadress och klicka på "följ vår blogg"

dator~~POS=TRUNC
Sök

Midsommar kom fort i år

Midsommar kom fort i år och nu har alla på Familjeföretaget kommit hem för veckan och pustar ut.

Det har varit en fullspäckad vecka utan tid för vila eller pauser förens idag.

Idag hann vi sitta ner och önska varandra en riktigt glad midsommar på morgonen innan dagen startade.


Veckan som passerat har innehållit mycket att göra för mig i verkstaden.

Totalt har nog ca 50 cylindrar tillverkats och 2 hela nya låssystem byggts var av ett är levererat och klart men ska kompletteras med ytterligare en dörr och så har en husägare som drabbats av inbrott fått nya ASSA D12 Cylindrar installerade. Även denna kompletteras med en ytterligare dörr som får cylindrar på måndag.

ABUS Cylindrar och nycklar inför tillverkning i vår verkstad på Mälarö Torg 14A hos Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Bild på cylinderdelar och nycklar från ABUS

Nytillverkat låssystem redo för installation hos Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Bild på tillverkade och upp märkta kartonger med färdiglagda cylindrar redo att monteras kommande vecka enligt medföljande låsschema tillsammans med systempärm och kuvert med nycklar.


En tillbakablick på veckan som gått:


Måndag - Kundernas behov förde oss till Tullinge fram och tillbaka, sedan var det dags för ett lokalt företag på ön att få nya lås, cylindrar och nycklar del 1 av 2.

En kund på Färingsö fick en ny vredpinne installerad av låssmed Jan då dennes var för kort för den tjocka dörren kunden hade.

Sen fick vi installera ett Nimly kodlås till en BRF för att möta deras behov.


Installation av Nimly kodlås från Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Tisdag - På Färingsö hade en BRF problem med ett äldre kodlås men där behövde vi enbart justera efter en installatör som satt upp en dörrautomatik och borrat in i låshuset och skadat tryckeskolven. Låssmed Jan och Timmy åtgärdade detta och löste problematiken för BRF:en.

Låssmed Timmy hamna ute på munsölandet och öppnade två europacylindrar som beställts nya i system efter mått på det som borrats upp. Förhoppningen var att leverera nya innan midsommar men det blir till att installera under måndag/tisdag kommande vecka.

Vi skulle installerat ASSA:s nya mattsvarta behör och nya ASSA D12 cylindrar hos en kund på färingsö men vredskyltarna hade inte kommit ännu. Nu har dessa levererats och installationen sker efter midsommar.

Våra vänner på Secutec kom och avlastade i midsommartrycket genom att hjälpa oss styra upp installation av Axema Vaka system. Här behövde vi extra personal då vi fick en hel del att göra, men som vänner och kollegor lånar vi varandras arbetskraft och kunde därmed utföra alla åtaganden som vi hade under Tisdagen.

Jag tillverkade en äldre ASSA 700-cylinder till en kund vars cylinder efter ca 20 år lossat i bakkant och dragits ut så alla stift försvunnit.

Låssmed Timmy monterade den tillverkade cylindern och bytte till korrekt envägsskruv på kundens alla altandörrar. Dessutom byttes ett trasigt låshus på en av dörrarna i fastigheten också.

Vi fortsatte måndagens arbete och installerade del 2 av nya låsen och systemet till det lokala företaget på Ekerö.


Onsdag - Vi startade i Drottningholm med att installera FAS 147 vita fönsterlås medan jag hade möte med AXS Nordic hos oss i butiken.

Det blev ett hjärtligt möte där vår säljare Marcus lämnar över stafettpinnen till sin kollega då Marcus hamnar på Västkusten men fortfarande finns till hands för oss kunder.

Vi vill tacka Marcus för all energi, tid och omsorg som han lagt hos oss på BC Låsservice AB under mina snart 9 månader vid rodret.

Vi var även på Färingsö denna dagen och åtgärdade dörrar efter inbrott.

Låssmed Jan och Timmy har en van hand vid sådana här arbeten, denna gång måste vi berömma snickaren som lagat karmarna efter tjuven för ett riktigt bra och gediget arbete!

Här blir man riktigt stolt över hur bra hjälp kunden fått av alla instanser efter inbrottet.

Samtidigt var Secutec tillbaka och gjorde de sista finjusteringarna med driften så vi kan få upp eltryckeslåset och börja styra dörren med Vaka Systemet vars installation påbörjades igår.


Torsdag (Idag) - Vi startade med en installation av Yale Doorman L3S i Borstat Stål lokalt på Ekerö. Låssmed Timmy och kunden hade ett riktigt bra flyt och konfigurerade upp Yale Doorman Kodlåset till appen. Härligt när det planerade arbetet går i lås ;)

Sedan skulle vi driftat upp eltryckeslåset men jag hade fel sladd med ett kontaktstycke för lite. Ingen fara AXS Nordic hade det hemma på hyllan och sladden kommer på måndag så dörren kan användas skarpt!

Trasigt låshus i delar inlämnat hos Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

En drifttekniker kom in och behövde ett låshus som verken vi eller leverantörerna hade hemma på hyllan.

Här fick Låspunkten AB skina lite extra som hade det på hyllan och Låssmed Timmy hämtade detta.

Driftteknikerna hade därmed låset i handen inom 90 minuter från att felet inkom tills vi lämnat över det nya låshuset. Dessutom önskades en ny grön 8360 nödkåpa vilket vi alltid har hemma på lager så även den kunde teknikern få med sig och på så sätt avsluta låsjobben som fanns innan midsommar!


Vi stängde 15:00 idag och vid 17:30 kom första Joursamtalet.

Jag fick öppna och åtgärda ett kodlås som låst sig (Nimly) vilket gick bra och kunden fick den hjälp som behövdes.


Vi hoppas på en lugn, trygg och fantastisk midsommar för alla därute!

Om olyckan och oturen är framme finns vi på jouren 08 560 356 66 jour under midsommar kostar 3500kr/utryckning inklusive moms och en hel timmas förfogande exklusive material.

Enkelt uttryckt: Är olyckan framme kostar första arbetstimmen inklusive framkörning 3500kr och materialet tillkommer.

Låssmed Angelica med Familjeföretaget önskar alla en riktigt trygg och fin midsommar!

TACK! Alla kunder för de snart 9 månader ni mött min röst, mina skrivna ord och mitt breda leende i butiken. Ni har förgyllt mitt företagande tillsammans med låssmed Jan och Timmy - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om er!


TACK! Till våra fantastiska leverantörer ABUS, AXS Nordic, Dormakaba, EVVA och ASSA Abloy för att ni tillsammans gör det möjligt för vårt lilla företag och min resa som VD att fortskrida! Utan er kan jag inte ha konkurrenskraftiga priser, hög kvalité på material och snabb service till våra kunder. - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om er!


TACK! Till våra samarbetspartners Låspunkten AB & Secutec för ett smidigt och starkt samarbete med skratt, glada kunder och enad front för en tryggare morgondag en dag i taget! NI ÄR PÄRLOR! - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om er!


TACK! Till Skyltboden på Färingsö för att ni outtröttligt levererar våra kunders önskemål vecka efter vecka. - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om er!


TACK! Till vänner, familj, bekanta och alla vi på företaget och jag möter i vardagen.

Vi uppskattar var och en av er, från våra bud till grannbutikerna, hyresvärden, bilverkstäderna - allihop - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om er!


Till sist, STORT GRATTIS Bullen som fyllde 70 i veckan.

Vi väntar leende på din hemkomst så vi kan ge bamsekramar och prata om hur fantastiskt vi hoppas du får det och hur du blivit firad! - Ha en fantastisk midsommar och var rädda om dig!


Nu ska vi också ha en fantastik midsommar och vara rädda om oss så ses vi igen på måndag!


Sommriga hälsningar

Angelica, Jan och Timmy

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Commenti


Tack för att du följer vår blogg!

bottom of page