G-3M7Z8QEZ0G G-3M7Z8QEZ0G 8220721947
top of page

Här finner du våra inlägg 

Senaste inläggen visas först, du kan dela inlägget på LinkedIn eller prenumerera på blogginläggen genom att ange din e-postadress och klicka på "följ vår blogg"

dator~~POS=TRUNC
Sök

Grannsamverkan är A & O

Grannsamverkan är A & O för att vi tillsammans ska kunna minska stölder, inbrott och skadegörelse.

Att samverka betyder att vi tillsammans anmäler och håller uppsikt över de områden vi rör oss i. Det kan vara hemma, runt våra arbetsplatser eller i de centrum vi besöker.

Ha i åtanke:

  1. Du behöver ALDRIG sätta dig själv i situationer som inte känns okej eller kan vara direkt riskfyllda. Ring istället 112 vid pågående brott eller vid otrygghets skapande situationer.

Vad är grannsamverkan då?

Det är precis vad det låter som, det är det område du bor i som går med i grannsamverkan. Er bostadsrättsförening eller hyresvärd går via polismyndigheten i det än du bor i för att få information, skyltar och instruktioner om hur er grannsamverkan ska underhållas och skötas.Grannsamverkan är A & O Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

En kan inte göra allt men alla kan göra något.

Att minska möjligheten för ljusskygg verksamhet är ett steg i rätt riktning mot att kunna minska brott i vårt direkta närområde.

Kommunen har ett trygghetsarbete som de arbetar med dagligen, företagare och deras föreningar har sin del i trygghetsskapandet i kommunerna och sen finns vi vanliga svenssons.

Vad kan då du och jag göra?

Vi kan anmäla. påtala och engagera oss i frågor som kan medverka till en tryggare kommun och bostadsort.

Trygghet är mer än brott, det kan vara att motverka nedskräpning, få bättre belysning på mörkare promenadstråken sanera klotter, ha mer föräldrarvandring och samverka med andra goda krafter som redan finns och arbetar med trygghet på bred front.


Tänk på att ju ruffare och mindre underhållet ett område ser ut ju mer problematik kommer till samma utsatta område.

Låter man klotter vara kommer nytt, skräpas det ned kommer mer skräp och säger man inte åt ungdomarna att gå ut från trapphuset kommer de hänga kvar där.


Var dock snäll, man vet aldrig vad en annan person går igenom och prata med polisen, de är till för att vi ska ha ett tryggt samhälle.


Till sist, var rädda om er och ta hand om varandra!


Tryggare hälsningar,

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Comments


Commenting has been turned off.

Tack för att du följer vår blogg!

bottom of page