top of page

Hej osjungna hjälte, här kommer låssmedens tips!

It takes a village, in deed.

Här har vi samlat tips och trix för att underlätta för dig som fastighetsskötare/tekniker/bovärd eller du som är allt-i-allo hos boenden och företagare i vårt avlånga land!

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Låssmedens tips!

Tipsen är till för en enklare vardag. 
Det är våra professionella rekommendationer och inte en lag.
Vi kan kalla det "BC Låsservice AB:s arbetsbibel" för skojs skull. 

Smörja lås och cylindrar

Vanligaste frågan "Vad ska jag smörja låsen med?" Lås är ett brett begrepp, vi plockar isär det lite. 1) Cylindrar - Cylindrar ska smörjas med tillverkarens egna oljor/sprayer för att upprätthålla garantier från tillverkare och låssmed.  Efter garantitidens slut är det dock fritt att smörjas med vad som helst, glöm allt du fått höra och använd dig av Secwise Låsspray/Optimum Låsspray. Det ger en skyddande hinna likt teflonhinnan i stekpannan hemma.  Passar även till att smörja gångjärn, tröga altandörrar och kärvande rörliga metalldelar. Undvik riningar och kladd, ha med något att torka bort överflödet med. 2) Kolvar - Den regel som låses ut av nyckel/vred eller handtaget Smörj med vanligt hederligt klöver vaselin, finns i dagligvaruhandeln eller på apoteket. Unvik kladd och ha med något att torka bort överflöd med. 3) Gångjärn - Secwise/Optimum alternativt om du kommer åt med klöver vaselin. Undvik kladd och ha med något att torka bort överflöd med.

2

Kabelkanaler och sladdar

Visste ni att dörrautomatikernas kablar är 220? Jodå och dessa sladdar ska inte hänga och dingla vid dörrarna.  Rekommendation är kabel kanaler som inte är av plast och som är svåra att manipulera.  Dyrt - Ja  Pain in butt att flytta och ändra - Ja Värt det? - UTAN TVEKAN  Många felande dörrautomatiker, felar just för att gemene man varit på kablar och knappar.  Förutom en ganska allvarlig olycka som bara väntar på att hända sparar ni kvalitén och livslängden på er dörrautomatik om installationen är korrekt utförd.

3

Verktyg vi alltid har i serviceväskan

1) Optimum/Secwise Låssspray 2) Spetstång 3) Klöver vaselin  4) Blyertspenna 5) T20 och T25 mejslar 6) Momentmejsel flat 7) Skruvmejsel med flertal bits 8) Tieraps/Kattstrypare 9) Maskeringstejp tjock 10) Magnetisk pinne 11) Rensnålar och Rensnålsverktyg 12) Batterier 9Volt, CR2016 (BATTERI CODEHANDLE) och AA minst 2 9V och CR2016 (BATTERI CODEHANDLE) och 4AA  13) Assa, Dormakaba, Evva Låsspray för cylindrar med garantitid. 14) M5 90mm Skruvar med midjor och M5 Hylsmuttrar till dessa  Med detta i serviceväskan är ett besök till kontor/låssmed/bygghandeln inte nödvändig under initiala besök. ​ Skriv alltid upp en detaljerad lista på fabrikat och tillbehör som ni har i fastigheterna ni sköter om och anpassa serviceväskan utefter dessa. Vi har alltid vilda cylindrar med nycklar både runda dubbla och ovala för snabba byten när nycklar brutits av, tappats eller stulits.

4

Speed dial till din Låssmed

Ha Låssmedens direktnummer inlagd i din telefon. Alla våra branschkollegor strävar efter att ge den bästa möjliga servicen tillgänglig på marknaden, ring din låssmed när du har frågor. Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite. BC Låsservice AB värnar om en mer hållbar vardag och ser hellre att underhåll av lås och tillbehör sker frekvent och förlänger livslängden på era produkter än att byta ut till nytt vid minsta lilla problem.  ​ Finns du på Ekerö eller i närområdet? Kom in till vår butik och träffa de andra osjungna hjältarna i servicebranschen. Vi välkomnar besök!

Det säkerhetsbehov du har samlade hos en leverantör

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna
Låssmed

Speed dial för
BC Låsservice AB

bottom of page