top of page

Dörrstängare och dörrautomatiker 

Vi sammanfattar dörrstängaren och dörrautomatikernas funktion/er på ett förenklat sätt och sammanfattar vad vi kan erbjuda ditt företag eller din förening för tjänster i samband med produkterna. 

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna

Vi är ett full licensierad låssmeds företag med service licenser för alla de stora lås och säkerhet fabrikatörerna.

Vårt breda sortiment och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa er med ert säkerhetsbehov även om det du söker inte finns listat på hemsidan. 

Kontakta oss när du inte hittar det du söker.

Använda verktyg
Två Män i Office

Dörrstängare

Våran go-to är Dormakabas dörrstängare TS83 som passar de flesta behoven av dörrstängare för företagsverksamheter och föreningar. Men marknaden är stor och beroende på just ert behov finns det en dörrstängare som passar behovet perfekt.
 

Vad är dörrstängarens primära uppgift? Att skydda dörr, dörrkarm eller närliggande väggar från att dörren ska slås upp eller igen med stor kraft. Att skydda oss, användare från att dörren slås upp eller igen med stor kraft som kan orsaka allvarliga skador. Hålla dörrar stängda, från obehöriga men även i andra syften. En dörrstängare ska inte vara ett hinder för verksamheten eller vardagen utan ett hjälpmedel som primärt förlänger hållbarheten på gångjärn och låsbeslag.

Moderna kontorsbyggnader
möte

Dörrautomatik

Dörrautomatiker finns det gott om, behovet och dörrtypen är vad som avgör vilken som passar ert behov bäst.
 

Vad är dörrautomatikens jobb? Dörrautomatiken har olika uppdrag beroende på vilken dörrmiljö den installeras i. Vi kan istället berätta vad man kan få med en dörrautomatik. Med en dörrautomatik kan dörren öppnas med fjärrkontroll, godkänd passage, manuellt eller via sensorlister som känner av när dörren ska öppnas. En dörrautomatik kan även den ställas upp och beroende på hur man programmerar den så stänger den dörren mjukt och öppnar mjukt. Olika tillbehör ger dörrautomatiken olika funktioner. Man kan få funktion som att man inte kläms i dörren, att den står öppen en längre stund för passage för rullstol, rullator eller barnvagn. Man kan ha armbågskontakter eller öppnarknappar innanför dörrmiljön med automatiken som öppnar dörren eller sparkknappar för dörrautomatiker på exempelvis lastkajer och i lagerlokaler för snabb och enkel passage med vagnar eller när man bär och har händerna fulla. Dörrautomatiken liksom dörrstängarens uppdrag är att spara på slitage för dörren och passager genom att man anpassar automatikens funktioner till dörmiljöns användares behov.

bottom of page